Szűz Mária, Világ Győzelmes Királynője most mutasd meg hatalmadat!

Polgármestereknek

Kedves Polgármester Kollégám!
Kedves Településvezetők!

Levelet küldtünk minden magyarországi polgármesternek a Nagy Magyar Engesztelésről. Nagyboldogasszony ünnepén kezdtük el postára adni mind a 3200 település vezetőinek. A dokumentumokat az oldal alján is megtalálják.

Ennek megfelelően kérjük segítségüket a célok megvalósításához. Várjuk a jelenlegi határainkon kívül rekedt testvéreinket is a mozgalomba

Az Ország Engesztelő Kápolnájához a maximális kő igényünk a 30x40x50 –es kőméret, melyet lehet helyi kőből vagy csatlakozva az egységes megjelenéshez a Süttői mészkőből elkészíttetni.

A sok kő között számos szépet kaptunk. Az egységesítésnél a sütői mészkőre gondoltunk, mert szép, tartós és Nemzetünk számos jelentős épülete ebből készült, mint például a Parlament.

A kövek faragását és feliratozását a gödöllői Varga és Fiai Kft. (2100 Gödöllő Táncsics M. u. 20., Tel./Fax: +36-28 420-996) vállalta (ifj. Varga Árpád, ügyvezető +36-30 256-0005). Ők készítették Gödöllő és Kistarcsa köveit is.
Az ára 50.000 Ft+ Áfa, azaz bruttó 63.500 Ft.

Megrendelhető közvetlenül Tőlük, vagy az Engesztelő Mozgalmon keresztül is, ebben az esetben minden szervezést Mi le is bonyolítunk.

Amennyiben az Önkormányzat anyagi helyzete ezt az összegű felajánlást nem teszi lehetővé, úgy saját településén biztosan talál egy darab követ vagy egy (bontott)téglát, ami nem kerül pénzbe, viszont a közösség számára értéket képvisel, fontos épületből származik.

Egy új kisméretű tégla ára 73 Ft.

Azért hagytuk kipontozva a felajánlás összegét, mert mindenki saját döntésére bíztuk a támogatás mértékét.

A facebookon sok új infó és fotó található.
https://www.facebook.com/vilagkiralynoje.engesztelomozgalom

Köszönöm a sok érdeklődést.
Éljen a Világ Királynője!

Köteles László
Világ Királynője Engesztelő Mozgalom elnöke
Komlóska polgármestere

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!
Tisztelt Képviselő-testület!

Az 1940-es évek elején elindult az egész nemzetet összefogó kezdeményezés, a Nagy Magyar Engesztelés. Natália nővér kinyilatkoztatásai alapján az akkori Főherceg, Főpolgármester és a teljes Katolikus Püspöki Kar kezdeményezte a nemzet lelki megújulását. A mozgalomhoz az akkori pápa, XII. Pius is támogatását adta. A magyar hősök emlékére és a Világ Királynőjének tiszteletére kápolnát is szerettek volna építeni. Az Engesztelő Kápolna alapkövét Mindszenty József bíboros rakta le. Sajnos eddig minden kápolnaépítési kísérlet meghiúsult, Mindszenty bíborost bebörtönözték, a kápolnát visszabontották. Három sikertelen kísérlet után most újra reménykedhetünk. Újjáéledt a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom. Egyesületet és alapítványt hoztunk létre. Engesztelő Zarándoklatot tartottunk 2012-ben. A nemzet jelképes egyesítése céljából eddig közel 1500 település adományozott egy marék földet és egyre több település ajánl föl egy követ a Nemzet Kápolnájához.

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr! Kérem, terjessze képviselő-testülete elé kérésünket, melyben kérjük, hogy támogassák a Világ Királynője Engesztelő Mozgalmat és járuljanak hozzá céljainak megvalósításához.

Kérjük a tisztelt képviselő-testületet, hogy vitassák meg kérelmünket és hozzanak támogató határozatokat nemzetünk összefogásának érdekében. Mellékeljük a lap túloldalán a képviselő-testületi határozatmintákat.

Kérjük településüket és lakóikat, hogy legyenek tagjai a Világ Királynője Engesztelő Mozgalomnak, nyújtsanak támogatást a mozgalom céljaihoz. Ajándékozzanak követ az Engesztelő Kápolnához, tegyék közzé településükön a Nagy Magyar Engesztelést.

Nagy öröm számunkra, hogy a kormány az 1443/2013. számú határozatában a Normafa Park fejlesztéseit, köztük az Engesztelő Kápolna építését kiemelt beruházásnak tekinti. A hatósági engedélyek így meg lesznek, de a kápolnának közadakozásból kell megépülnie.

Akik még nem adományoztak egy marék földet, szíveskedjenek azt megtenni.

Kérem, hogy elődeinkhez méltóan mi is fogjunk össze, mutassunk példát a nagyvilágnak! Egy világméretű engesztelési mozgalomról van szó, amelynek Magyarországról kell kiindulnia, s elterjednie az egész világon.

Bízunk kedvező döntéseikben, melyről visszajelzést kérünk. Kérjük, a képviselő-testületi határozatok másolatait részünkre megküldeni szíveskedjenek. A követ és a marék földet településükön, Komlóskán vagy Budapesten is egy előre egyeztetett időpontban át tudjuk venni. Minden szombaton 15.00 órától Budapesten, a Normafánál, a Szent Anna–réten imádság van nemzetünkért, melyre mindenkit szeretettel várunk.

Komlóska, 2013. augusztus 15.
Az összefogás reményében:
Köteles László - polgármester

Letölthető dokumentumok:

A Kormány 1443 határozata - letöltés (.doc)
A Magyar Katolikus Püspöki Kar 1946-os
karácsonyi körlevele - letöltés (.pdf)
ÉLETFA Önkormányzatoknak - letöltés (.pdf)
EZ útvonal összes - letöltés (.xls)
Földlista 2012/12. - letöltés (.docx)
Határozati javaslatok - Világ Királynője
Engesztelő Mozgalom - letöltés (.docx)
Kistelepülési Minimum 2013 - letöltés (.doc)
Nagy Magyar Engesztelés - letöltés (.doc)
Polgármesteri levél Világ Királynője
Engesztelő Mozgalom - letöltés (.pdf)
Világ Királynője Engesztelő Mozgalom Alapadatok - letöltés (.doc)
Világ Királynője Engesztelő Mozgalom
Tagfelvételi Kérelem - letöltés (.doc)
VKEM jogerős végzés - letöltés (.pdf)
VKEM képekben - letöltés (.pdf)
Világ Királynője Engesztelő Kápolna ügyiratai - letöltés (.pdf)

AVE MARIA!
Éljen
a Világ Királynője!

Győzelmes Nagyasszony,
Világ Királynője,
Légy engeszteléssel,
Hazánk megmentője!